Svartmögel: Allt du behöver veta

Svartmögel: Allt du behöver veta

mars 14, 2019 Av av admin

Svartmögel är något som husägare ofta blir varnade för. Men vad är det egentligen och varför ska du egentligen oroa dig? Svartmögel drabbar många hushåll och kan ofta vara svårt att lokalisera.

Vad är Svartmögel

Svartmögel uppstår i fuktiga miljöer. När en yta eller ett område är fuktigt under längre tid bildas mögel. Svartmögel är ett samlings ord för många olika slags mögel. För att identifiera vilken slags svartmögel du har att göra med bör du utför ett svart mögel test. Här kommer tre svart mögel test för dig att avgöra om du har med svartmögel att göra i ditt hem.

Du är det bästa svart mögel test som du alltid har tillgång till. Kroppen har sina egna sätt att känna av om du är i en miljö med svartmögel. Svartmögel har en unken och instängd lukt som när du tillexempel har glömt våta kläder i en påse, eller som i vissa källare. Denna lukt reagerar kroppen snabbt på, dock kan du även vänja dig vid denna lukt. Fråga därför gäster som är i ditt hus för första gången om de kan känna av en sådan lukt. Ett svart mögel test till kan vara hur du känner dig. Svartmögel inducerar symptom som är allergi likande. Om du har rinnande näsa och ögon, känner dig utmattad eller liknande så kan detta vara på grund av ett utbrott av svartmögel i ditt hem.

Svartmögel test

Svart mögel test som inte bara är dig själv kan köpas online. Där är tre huvudsakliga sätt att testa för svartmögel. Testa ytan där du misstänker dig ha svartmögel. Detta kan vara för att du kan se en slags visuell indikation eller på grund av att du tidigare har sanerat området och vill fastslå att det är rent. Ett annat slags svart mögel test testar luften. Genom att placera testet öppet i det rummet som misstänks vara utsatt så faller spår av svartmöglet ner i disken och kan sedan kontrolleras efter några dagar. Det sista svart mögel test testar damm. Genom att samla damm som har byggts upp över en längre tid får du chansen att ta ett test över en större period. I detta damm samlas spår av svartmögel, genom att samla dammet i ditt svart mögel test kan du fastslå vilken slags svartmögel du har att göra med, hur stora mängder och hur farligt det är.

Svart mögel behandling

När du väl har kommit fram till att du har svartmögel i dit hus med hjälp av ett svart mögel test så ska utbrott hanteras. Du kan betala någon för att sanera området, dock kan detta bli väldigt dyrt. Med hjälp av dit svart mögel test har du lokaliserat den exakta platsen av utbrottet. Med hjälp av några vanliga hushållsprodukter kan du tvätta bort problemet. Skura disk tvål och spraya ner området med en vatten och vinäger blandning. Om problemet har tillåtits att gro djupare in i materialet så kan renovering bli nödvändigt. Dock kan de flesta utbrott i kök och badrum behandlas själv. Se till att alla spår av svartmögel har skurats bort då endast få spår från tidigare utbrott kan vara inaktiva i decennier innan de blossar upp igen. Använd ett lokalt svart mögel test för detta så som ett tops svart mögel test.