Så applicerar du bronzer

Så applicerar du bronzer

juli 3, 2019 Av av admin

För dig som vill ha lite extra utstrålning i sommar kan du applicera bronzer på kinderna. Med rätt bronzer kan du lägga extra fokus på kindbenen, samt få ett härligt glow i ansiktet. En bronzer, eller solpuder som det också kallas, är ett perfekt tillskott till sommarnecessären. 

sephora.se kan du hitta alla produkter du någonsin kommer att behöva för din skönhet – hudvård, smink, och rengöring.


Rengöring

Innan du börjar lägga på smink är det viktigt att se till att du rengjort huden ordentligt. En rengöringsrutin är verkligen A och O när det gäller skönhet och hudvård. Jag brukar börja morgonen med att skölja ansiktet med kallt vatten, och därefter tvätta med sminkborttagningsmedel. Jag har ett väldigt mjukt sminkborttagningsmedel, som jag använder både morgon och kväll. 

Efter sminkborttagningen, brukar jag använda ansiktsvatten för att få bort de sista orenheterna, samt för att tona ansiktet. Viktigt är att se till att ditt ansiktsvatten är fritt från alkohol och annat frätande som du inte vill ha på huden!


Återfuktning

Efter en grundläggande rengöring tycker jag om att återfukta med en ögonkräm runt ögonen, samt en mild hudkräm som jag applicerar över hela ansiktet. Eftersom jag har väldigt känslig hy måste jag använda hudkräm även under min primer.

Bästa basen

Därefter lägger jag på primer och efterföljande BB-cream över hela ansiktet. Concealer använder jag runt ögonen samt vid näsvingarna där jag brukar vara rödflammig. Täck även diverse finnar och skönhetsmärken med din concealer. 

Efter alla krämer brukar jag med en lätt hand applicera puder över ansiktet. Älskar mitt puder från Sephora som verkligen smälter in i huden. De har massor med olika nyanser så det finns helt klart rätt färg för dig!


Kinderna

Nu till kinderna, faktiskt min favoritdel av allt smink. Älskar att borsta på rosiga kinder, känner mig alltid så fräsch efter att jag lagt på mitt puder. Använder klassikern NARS Orgasm som så många andra. Brukar lägga på detta rouge på äppelkinderna för ett härligt, friskt glow. 

Bronzer

Zonerna för att lägga bronzer är vanligtvis där du brukar få sol, dvs kindbenen, pannan, näsryggen, samt lite på hakan. Det finns solpuder både med och utan skimmer, så välj det du tycker är snyggast! Jag gillar glitter så har puder med skimmer i. Lyser upp så fint i solsken.

När jag är klar med min vanliga bas, som jag lägger året runt, applicerar jag bronzer på sommaren. Har även börjat använda solpuder som contouring under vinterhalvåret, så det går att spara några hundringar på sminket. 

Ta lite solpuder med en stor rund borste. Slå lite lätt med borsten mot handen för att få bort överflödigt puder. Applicera sedan med stora runda rörelser över zonerna där du vill få extra färg. Jag brukar börja med kinderna, högt på kindbenen, sedan ta näsryggen, pannan och dutta lätt på hakan. Blir så snyggt efteråt!


Highlighter

Efter solpudret tycker jag att det är snyggt att lägga highlighter på kindbenen för att lyfta dem. Precis som med solpuder finns highlighter både med och utan glitter. Som sagt gillar jag när det skimrar så har en highlighter med glitter i. Brukar lägga denna högt upp på kindbenet, nära hårkanten.

Jag brukar även lägga på highlighter i ögonvrån, under ögonbrynen, samt även på nyckelbenen och dekolletaget om jag har lust. Gillar det speciellt om jag ska på fest. Känner mig extra glammig då!