Eneloop batterier: Det miljövänliga alternativet

Eneloop batterier: Det miljövänliga alternativet

april 10, 2019 Av av admin

Idag talas det mycket om hur vi som människor kan ha mindre påverkan på miljön. När så många av våra dagliga aktiviteter kräver ström så blir detta en stor del av vårt ekologiska fotavtryck. Vart elen kommer ifrån och hur de medel vi använder för att förvara det har en stor påverkan på miljön. Idag kan du välja en hel del olika alternativ för att helt själv skräddarsy ditt bidrag. Det modernaste och miljövänligaste batteriet just nu på marknaden är Eneloop batterierna.

Praktiska batterier

Eneloop batterier är uppladdningsbara batterier som är helt särskilt uppbyggda. Dessa NiMH batterier förlorar sin laddning mycket långsammare än vanliga alkaliska batterier och andra uppladdningsbara batterier på marknaden. Efter fem år i förvaring kan Eneloop batterier fortfarande ha en laddning på 70% vilket är helt nytt för uppladdningsbara batterier. Detta ger Eneloop fördelar som billiga batterier brukar ha att de kan hålla länge i förvaring utan att laddas ur eller förstöras över tid. Eneloop är också de första batterierna som säljs fulladdade. Detta tillåter dig att köpa batterier och sätta dem direkt i bruk istället för att behöva ladda dem innan. Det är det samma som gäller när batterierna inte har varit i bruk under längre tid hemma i skåpet. Problemet som många stöter på med uppladdningsbara batterier är att de kommer med mycket underhållning. Om du inte vill hålla på att fiffla med dina batterier för att vara säker på att de inte urladdas, överhettas eller håller på och brytas ner på grund av dåliga förhållande för användning och förvaring så är Eneloop kanske något för dig. Med dessa nyare NiMH batterier kan du förvara dem helt urladdade eller urladdade, lika så gör det inte något ifall de laddas helt ur under bruk då detta inte skadar batteriet. De kan även tåla höga och låga temperaturer än billiga batterier som kan uppladdas. Detta är en fördel för den som vill ha flexibla batteri som kommer fungera i alla enheter utan att överhettas eller explodera.

Miljövänliga batterier

Eneloop batterier är även mera miljövänliga än de flesta batterier på grund av flera saker. Eneloop kommer redan laddade med solenergi vilket minska miljöpåverkan som kommer från processen att tillverka dessa batterier. Solenergi har inte någon negativ påverkan på miljön och är därför det perfekta sättet att ladda dessa batterier innan de hamnar i butikshyllan. Eneloop batterier kan användas upp till 2100 gånger, beroende på modellen. Med tanke på att många av dessa batterier har högre spänning än vanliga alkaliska batterier så skulle du behöva många fler alkaliska batterier är 2100 under livstiden av ett Eneloop batteri. Med detta i åtanke så blir det allt tydligare hur pass mycket mer miljövänliga dessa batterier är. När du använder ett Eneloop batteri så låter du bli att använda flera tusen alkaliska batterier. Dessa engångsbatterier innehåller många farliga ämnen som inte kan återvinnas samt att det går åt många resurser och energi för att producera dem. Eneloop batterierna har en mycket längre livscykel, vid var uppladdning så minskar du den negativa effekten på miljön. Härmed blir Eneloop mycket billiga batterier på användning på grund av just den långa livscykeln. Köp dina nya miljövänliga batterier på Batterionline.