Koreansk Hudvård: Hemligheten till yngre hud

Koreansk Hudvård: Hemligheten till yngre hud

februari 14, 2019 Av av admin

Kanske har du hört talas om den nya trenden K-Beauty, men vet du vad den innebär? Det sägs att kvinnorna i Korea har hemligheten till de mest effektiva metoder när det gäller skönhet och hudvård. Många har därför hoppat på trenden och uppdaterat sin hudvårdsrutin i hopp om att uppnå bättre och finare hud. Den koreanska skönhetsrutinen är långt ifrån den som de flesta av oss har här i scandinavien är vana vid. Bland annat fokuserar den koreanska hudvården på fukt, hälsa och minimal pigmentering i huden – vilket är motsatsen till den önskade solkyssda huden som de flesta föredrar. Det vill säga ren, perfekt, blek hud är måttet på skönhet i många länder i Asien, inte minst Korea. Produkterna är därför utvecklade med höga specifika standarder för att möjliggöra detta. Några ingredienser är kanske utöver det vanliga men det är ingen tvekan om att det är kvalitativa produkter som funkar.

Filosofin bakom koreansk hudvård är att ge all den näring som huden behöver så att den ser fantastisk ut utan smink, istället för att investera i produkter och make-up för att täcka ansiktet och de områden vi inte är nöjda med.  


10 steg till en bättre hud

Det sägs att den koreanska hudvårdsrutinen består av 10 steg, vilket kanske låter lite överväldigande. Det är också orsaken till varför många väljer att avstå från trenden, då tid och pengar är en vigtig faktor. Dock är det inte så tidskrävande som många tycks tro och man behöver inte använda alla 10 steg varje dag för att uppnå ren och hälsosam hud.

  1. Oljebaserad rengöring
  2. Vattenbaserad rengöring
  3. Exfoliering
  4. Toner
  5. Essence
  6. Serum
  7. Ansiktsmask
  8. Ögonkräm
  9. Ansiktskräm
  10. UV-skydd eller Sovmask

Många av dessa steg verkar kanske lite onödiga men det viktiga är att man har en fast rutin och använder produkter som passar ens hud. Bland annat kan man använda en dagkräm med SPF för att alltid skydda ansiktet mot solens starka strålar. På så vis slår man två flugor i en smäll med UV-skydd och ansiktskräm i ett. Dessutom finns det ansiktsmaskar med olika syften och ändamål. Det kan bland annat vara för att rengöra, återfukta eller lugna huden. Allt beror på vad din hud behöver.


Inkludera en uppfriskande sheet mask i din hudvårdsrutin

Det mest vanligt förekommande i en koreansk hudvårdsrutin är den omtalade sheet mask. En sheet mask är en ansiktsmask som ger din hud alla de godsaker den behöver. Därför kan man också få den i olika varianter och stilar. Man kan bland annat få en mask som återfuktar huden eller en mask om ska ge din hyd lyster, eller en mask som rengör på djupet.

Det som kännetecknar en sheet mask är själva tygmasken som man lägger på huden. Masken innehåller härliga, näringsrika ämnen som huden upptar. Det är optimalt att använda masken två dagar i veckan men om man vill skämma bort sin hud lite extra kan man göra det till en del av sin vardagliga hudvårdsrutin – oavsett är dessa fantastiska masker ett måste!