Gasol rankas som bästa bränslet för jordbruk

Gasol rankas som bästa bränslet för jordbruk

september 25, 2019 Av av admin

Letar du efter ett nytt bränsle för ditt jordbruk? Idag använder många jordbruk, både för uppvärmning, torkning, samt för drift av vissa maskiner. Många jordbruk har gått över från olja för att få en lösning som är både renare och billigare.

Med gasol från Primagaz får du ett renare och effektivare jordbruk. Gasol är en flexibel och effektiv energikälla som passar inom många olika områden inom jordbruket och går du över från olja kan du även spara tusentals kronor per år.

Hos www.primagaz.se kan du läsa mer om de olika lösningarna för jordbruket samt hur du går tillväga för att installera gasolen. Du kan finna många typer av gasoltuber och gasolflaskor i olika storlekar. Med en gasoltub får du en effektiv och ren energianvändning.

Gasol är en flexibel och mångsidig lösning

Den jämna temperaturen gör att gasol fungerar bra vid uppfödning av fjäderfä. Den ger ett bra inomhusklimat som gör att kycklingar och fåglar trivs. Eftersom gasol släpper ut mindre CO2 och färre partiklar hjälper lösningen även till att skapa ett bättre inomhusklimat vid uppfödning.

Gasolen är även effektiv vid torkning av spannmål och i genomsnitt kan 2,5 liter gasol sänka fukten i 1 ton spannmål med 1 %. Gasol kan du även använda som ett billigt sätt att värma upp drivhus. På många platser används den även för att skapa miljövänlig och ekologisk ogräsbekämpning. Gasolen kan du även använda som ett effektivt bränsle till maskiner.

Genom att använda gasol till många olika ändamål kan ett större jordbruk få ännu större ekonomiska fördelar och tryggheten i att ha en totalleverantör som kan säkerställa att du får ut största möjliga glädje och nytta av lösningen. 

Du får stor nytta av gasol

Allt fler jordbruk väljer att redan från början införa gasol som den primära energiformen, eftersom den är både prisvärd och framtidssäker. Med gasol får du ett bra och hälsosamt inomhusklimat med jämn temperatur. Du kan använda gasol både i stallar och byggnader. Dessutom kan du använda den till torkning, ogräsbekämpning och mycket annat. 

Leveranssäkerhet med gasollösning

Eftersom det är av yttersta vikt för verksamheten att du alltid har tillgång till gasol när den används i den dagliga driften, finns Primagaz för att hjälpa dig med installationen. De hjälper dig att dimensionera systemet baserat på dina faktiska behov. De levererar den gasol du behöver när du behöver den.

Via sitt internationella nätverk har de tillgång till ett av Europas starkaste leverantörsnätverk inom gasol och därför kan du tryggt räkna med att de alltid kan leverera den gasol du behöver inom din verksamhet.

Hur beställer du gasol?

Konsulterna hos Primagaz hjälper dig hela vägen – från inhämtning av tillstånd till att lösningen är installerad och redo att användas.

Leveranssäkerheten är av yttersta vikt

Vi vet att leveranssäkerhet är viktigt för våra kunder. Egen påfyllningsstation och ett nätverk med gasdepåer, kombinerat med vårt internationella nätverk, säkerställer att du alltid får levererat den gas du behöver.

En säker och stabil energikälla

Alla våra lösningar är grundligt testade och uppfyller alla aktuella bestämmelser. Dessutom ser de till att systemen underhålls regelbundet så att den höga säkerhetsnivån upprätthålls.

Bra lösning för framtiden

Med en gasol-lösning är du framtidssäkrad. Deras system förbättras kontinuerligt och du bidrar till produktionen av biogasol.